Startsida / Beskrivning / Ordlista / Artikel / Litteraturlista / Inventering / Kartor / Teckningar och fotografier
Länkar / Fornlämningar / C14 / Slutarpsdösens Vänner / E-mail

Länkar

 

FALBYGDEN

Falbygdens museum <http://www.falkoping.se/museet>. Kommunalt museum i Falköping med fantastiska förhistoriska och historiska utställningar. Officiell hemsida skriven på svenska.

Ekehagens forntidsby <http://www.ekehagensforntidsby.se/>. Förhistoriska mljöer med rekonstruktioner av hyddor från jägarstenåldern och långhus från bondestenåldern, bronsåldern och järnåldern. Officiell hemsida skriven på svenska med kortare information på engelska och tyska.

Hornborgasjöns Naturum <http://www.hornborga.com>. Officiell hemsida skriven på svenska, engelska och tyska.

Runes'n'Ruins <http://www.runesnruins.com>. Hemsida med bilder på fornminnen och sevärdheter i Västra Götaland gjord av fotografen Peo. På engelska.

Bo på lantgård, Liden i Slutarp <http://home7.swipnet.se/~w-72363/> Ett utmärkt sätt att bo på om man vill tillbringa en tid på Falbygden, gångavstånd till Slutarpsdösen. På svenska, engelska och tyska.

 

Annat i Sverige

Forntidsresan (Hagadösen) <http://www.orust.se/vanstermeny/kulturfritid/kultur/forntidsresan.4.5be5840310b0041a6d2800010780.html>. Den berömda Hagadösen och andra fornminnen på Orust i Bohuslän. Officiell hemsida skriven på svenska.

Institutionen för arkeologi, Göteborgs universitet <http://hum.gu.se/institutioner/arkeologi/>. Officiell hemsida skriven på svenska och engelska.

 

Megalitgravar och andra fornminnen

Stone Pages <http://www.stonepages.com>. En fantastisk guide till många megalitiska fornminnen i Västeuropa. Mycket fina foton och mängder av information. Skriven på engelska och italienska av Paola Arosio och Diego Meozzi.

Mkzdk Carnac Megaliths <http://www.mkzdk.org/carnac/>. Högklassiga svartvita foton av megalitgravar och monument i Carnac-regionen i Bretagne. Skriven på engelska.

Dolmens in the Netherlands <http://www.noord.bart.nl/~jbmeijer/frntpage.htm>. En guide till samtliga megalitgravar i Nederländerna. Skriven på engelska och nederländska av Hans Meijer.

Großsteingräber in Niedersachsen <http://www.megalithgraeber.de/html/index2.html>. Megalitgravar i nordvästra Tyskland. Skriven på tyska.

 

Till startsidan

Beskrivning av dösen

Ordlista

Sune Lindqvists artikel (1911)

Litteraturlista

Melins inventering (1929)

Kartor

Teckningar och fotografier

Länkar

Andra intressanta fornlämningar

C14-dateringar

Om Slutarpsdösens Vänner

  Denna sida är gjord av Slutarpsdösens Vänner. Senast uppdaterad 2009-12-06. E-mail